Férfi - További andrológiai vizsgálatok

További andrológiai vizsgálatok

Ultrahangos vizsgálat, hormonszintvizsgálat, genetikai vizsgálatok, egyéb vizsgálatok.

További andrológiai vizsgálatok

Ultrahangos vizsgálat
Fizikális vizsgálattal felfedezett, vagy az anamnézis alapján szükségessé válhat a herék, mellékherék, ondózsinór és ritkábban a hímvessző, a kismedencében elhelyezkedő  ondóhólyagos és prosztata ultrahangos vizsgálata is, az esetleges anatómiai eltérések felderítésére. 

Hormonszintvizsgálat
Akárcsak a nőknél, úgy a férfiaknál is szükség lehet a vérből történő hormonszintek vizsgálatára, ugyanis a nemzőképességcsökkenés ill. szexuális és általános közérzeti panaszok hátterében hormonális problémák is állhatnak.

Genetikai vizsgálatok
Bizonyos fizikális eltérések, az előzményben szereplő adatok, ill. spermanalízis eltérések genetikai vizsgálatokat tesznek indokolttá. Ilyenkor vérmintából történik a vizsgálat, a leggyakrabban kariotipizálás, ritkábban az Y kromoszóma speciális vizsgálata vagy egyéb speciális kromoszómális eltérések szűrővizsgálata történik.

Egyéb vizsgálatok
Amennyiben spermaanalízis során észlelt eltérések, vagy az anamnézisben feltárt eltérések indokolttá teszik, szükség lehet a spermiumok funkcionális vizsgálatára is. Fertőzés gyanú esetén speciális biokémiai tesztek elvégzése is javasolt, immunológiai eltérések miatt további immunológiai tesztek jöhetnek szóba.